Arven du fikk

Datum: 2018-12-09

Tid: 16:00

Plats: Jokkmokk, Folkets Hus

Biljettinfo: Medlem/scenpass 150 kr, förköp 200 kr, spelkvällen i kassan 250 kr, skolungdom fri entré. Biljetter finns på www.tickster.se, på biblioteken i Jokkmokk och Vuollerim och en timma innan föreställningen i kassan.

Boka

Arven du fikk är en nutidsberättelse från Sápmi. Marja Lisa Thomasson bygger sin monolog på intervjuer och historier från verkligheten.
Lajla är renskötare. Ung men inte ensam. Hon är i renskogen! Pratar med förfäder och renar. De är där med henne. Hon känner sig trygg och glad. Lajla ärvde deras liv. Hungrigt suger hon i sig deras visdom. Hon är nära livets kärna. I balans. Så smyger spår av ett lodjur in i renskocken...
Arven du fikk handlar om en tjej som drabbas av renskötarångest. Om slukhål inga sömntabletter kan fylla. Var är de kunniga som kan stödja och hjälpa?
Information om arrangemanget:
7-9 december är det Julmarknad och genom föreställningen deltar Jokkmokks riksteaterförening i arrangemanget. Föreställningen arrangeras i samverkan mellan Jokkmokks Riksteaterförening och Jokkmokks Sameförening med stöd av Riksteatern Norrbotten Små Scener.